Petrecerea de 8 Martie

Petrecerea__de__8__Martie-poza

Petrecerea de 8 Martie

Da, e adevarat ca s-au cam terminat petrecerile noastre, dar au ramas ecourile…..

Anul acesta a fost mai frumos ca niciodata.

Dar hai sa-ti spun cum am ajuns eu prima data la o petrecere la care sunt numai femei. Dupa 13 ani de job in invatamant ,m-am transferat in industria energetica. La liceul unde predasem se organiza aceasta sarbatoare de 8 Martie in fiecare an si o petreceam cu colegele si colegii laolalta. Totul era ,,normal’’ . Sosita la noul meu loc de munca , in februarie, am fost invitata la petrecerea de 8 Martie , unde erau doar doamne si…am refuzat sa particip ( acum nu-mi vine sa cred) pt ca mi se parea ca ceva nu e ok, nu era o petrecere ,,normala ‘’.

Anul urmator ,,am riscat ‘’ si am mers .M-am simtit extaordinar in mijlocul fetelor, s-au organizat tot felul de concursuri de cantat, dansat , de Miss (am castigat 100 de lei ) . Am fost uimita cat de dezinvolte erau toate fetele, cat de bine ne-am simtit impreuna, le-am cunoscut din cu totul alta perspectiva. De atunci nu am mai lipsit niciodata de la aceasta sarbatoare.

Anul acesta am ales o locatie foarte frumoasa ,un restaurant cladit din lemn in jurul unui lac cu lebede .

Nu cunosteam decat cateva doamne dintre cele 200 de participante la petrecere. Erau foarte tinere dar si femei mature, toate imbracate foarte frumos , desigur cu cele mai noi si elegante haine pe care le aveau ( si eu am imbracat cea mai noua rochie pe care o aveam, recunosc ca am cumparat-o special pentru aceasta ocazie )Toata lumea fusese la coafor, la manichiura ,la cosmetica, etc Era o sarbatoare a frumusetii ,armoniei si feminitatii. Am privit pe geam la lacul cu gratioase lebede albe si negre si am remarcat cu placere ca frumusetea dinauntru se impletea armonios cu frumusetea de afara.

Toate fetele venisera cu zambetul pe buze, dorind sa aiba o zi in care sa se simta in largul lor. Si asa a si fost…

Muzica de foarte buna calitate (in general, pt ca trebuie sa recunosc ca ne-a vizitat d-l Guta cu Politia care-i bate la usa in miez de noapte ) ne-a facut ca foarte repede sa incepem dansul .

E o adevarata incantare sa vezi 200 de femei prinse in hora, se simtea ca un ritual de magie, de invocare a spiritului mamei natura atunci cand in ritmul muzicii nostre traditionale , aceste femei dansau in acelasi ritm ,batand cu picioarele pamantul pentru a-i trezi spiritual la viata. Acun am inteles de ce soarele din povestea martisorului a vrut cu tot dinadinsul sa se prinda si el in hora (vezi povestea martisorului de pe blogul meu)

M-a incantat faptul ca aceste femei au renuntat pentru cateva ore la activitatile de rutina care le impovareaza zilnic viata si si-au daruit de ziua lor o pertecere feminina, in semn de pretuire fata de ele insele.

Sigur acum te intrebi : au venit dansatorii (mie-mi place sa le spun asa) ?

Da ,au venit pentru ca s-a format deja un obicei din asta (eu nu prea inteleg de ce,dar asta e..)

Ei si sa-ti povesteesc cum a fost : au venit vre-o trei baieti ,despre doi prefer sa nu spun nimic ( pentru ca e mai bine asa ) dar unul dintre ei a meritat toata atentia : un artist adevarat ,foarte bun dansator ,cu un costum de scena foarte frumos,negru cu verde si putuin sclipici ( spre lauda lui ,a fost foarte inspiait si nu a renuntat decat la haina si maiou ),cu un trup foarte bine lucrat la sala si un repertoriu muzical pentru dans foarte bune ales. A avut si un dans cu flacari foarte spectaculos , care me mi-a placut foarte mult. A facut o demonstratie de profesionalism plina de bun simt!

Te-a surprins nu-i asa? Si pe mine, recunosc.

Petrecerea a durat pana tarziu in noapte si iti spun inca o data ca anul acesta a fost cea mai reusita de pana acum.

Tu cum ai sarbatorit? Astept cu nerabdare sa-mi povestesti !

Te imbratisez cu drag,

Mirela

Leave a Reply