De ce sunt femeile dependente ?

Thalia[1]

Dependenta, un cuvant care nu iti place pentru ca de cele mai multre ori este vorba de dependenta de lucruri care fac rau si mai putin de cele care ne aduc beneficii.

Hai sa continuam portretul femeii care poate sa schimbe lumea.

Spuneam ca ea este independenta : financiar si emotional.

De ce sunt femeile dependente ? Ce le face sa renunte la visele lor ?

Pe primul loc eu as pune FRICA.

Inainte de a fi maritate le este frica sa nu ramana pe dinafara acestei institutii ( atat de dorita de cei care inca nu au cunoscut-o si pe de alta parte, multi  care  sunt  inauntrul  ei  se  simt  prizonieri.. ) .

Cand este casatorita ii este frica ca poate nu este suficient de buna ca sa-si multumeasca partenerul si mai tarziu copii. Frica cea mai mare este legata de faptul ca nu s-ar putea descurca in diversele situatii care se vor ivi in viata .Este dispusa sa sacrifice orice vis pentru linistea in care sa se desfasoare viata familiei ei. De aceea nu are timp pentru ea pentru ca sunt ceilalti pe care trebuie sa-i multumeasca mai intai.

Daca femeia nu are job , de cele mai multe ori cu timpul situatia din familie devine tot mai tensionata si ea nu prea are mare importanta in deciziile legate de familie pentru ca ,, nu aduce bani in casa’’. Nu se simte egala barbatului iar frica de ziua de maine devine apasatoare. Mai poate fi vorba de vise, de aspiratii?

Aviz domnisoarelor care cred ca daca pun mana pe un tip ,,cu bani’’ este suficient sa arate bine si viata lor va fi un paradis ( si nu mai au nevoie de scoala, carti citite , de locuinta proprie si de o slujba buna ).

Pe locul doi este OBISNUINTA.

,,Obisnuinta este a doua natura ‘’spun inteleptii si spun bine Femeile se adapteaza mult mai repede decat barbatii la situatii noi , sunt mai maleabile, pentru ca au fost create sa duca specia mai departe cu orice pret (dar nu numai pentru asta au fost create, nu uita !). Se obisnuieste sa uite de visele ,de aspiratiile ei cand pune pe primul loc nevoile altora. Ne obisnuim unii cu altii, ne obisnuim cu situatiile bune si rele si viata trece..

Nu pot gasi un loc pentru o dependenta cu totul speciala : IUBIREA. E adevarat ca orice femeie spera ca in viata se va simiti implinita prin iubire. De multe ori uita de ea pentru un strop din acest elixir magic.Suporta multe in idea ca merita orice sacrificiu ,doar sa fie iubita, ocrotita, sa apartina cuiva.

Multe femei spun ,, Cand eram mai tanara imi placea sa citesc , acum nu mai am timp ! ‘’ Alteia ii placea sa danseze, sa scrie poezii,sa mearga in drumetii, sa picteze sau sa faca sport , acum toate sunt doar amintiri…

Cum este FEMEIA care poate sa schimbe lumea?

Este independenta financiar , are o slujba careia ii da importanta cuvenita, pentru ca astfel ea se poate simti libera in orice situatie. Cauta sa-si dezvolte toate talentele pe care le are pentru a nu fi dependenta de aceasta slujba si daca apare altceva sa fie pregatita pentru orice situatie.

Dar despre Ea vom mai vorbi mult in articolul viitor .

Pe mine ma intereseaza cum esti tu, la ce ai renuntat , cum ai dorii sa fii si ce te impiedica sa realizezi acest lucru.

De ce esti dependenta?

Astept cu mult interes raspunsul tau. Te imbratisez cu drag,

Mirela

 

 

Leave a Reply