Se poate

DSCF5415

  Era in duminica Floriilor cad mi-a venit idea. Tocmai terminasem micul dejun, eram la tara si mai zaboveam putin la masa cu familia, pentru ca era cald si mancasem in curte . Mirosea a primavara, a iarba si a pamant arat. Cerul era senin si peste tot numai zumzet de albine.

La masa se vorbea despre Romania, despre resursele ei extraordinare , umane si naturale si despre situatia nu tocmai roz in care se afla tara, in ciuda tuturor acestor resurse. In acel moment m-am gandit ca acest popor merita sa o duca mai bine, mult mai bine si un sentiment de nemarginita iubire mi-a inundat sufletul. Atunci mi-am pus intrebarea ,,.Ce pot eu oare sa fac acum in acest sens?’’ Raspunsul a venit imediat, peste o saptamaina si jumatate aveam vernisajul expozitiei mele de pictura si din incasari ( asta in ideea ca voi vinde din tablouri)

puteam sa ajut copiii, ar fi fost un pas mic dar era un inceput.

Am fost foarte fericita in ziua aceea, ca si cum as fi primit un dar extreme de valoros, mi-a batut inima ca atunci cand ceva miraculous s-ar fi petrecut.

Imediat am sunat mai multi prieteni si mi-am facut un plan ,, de actiune’.

In saptamana care a urmat am avut foarte mult de lucru cu trimisul invitatiilor prin e-mail si cu contactarea telefonica a cat mai multor cunoscuti care ar fi putut fi interesati de actiunea mea.

Daca ar fi fost o expozitie personala doar , fara nici un alt scop atunci lucrurile ar fi fost mult mai simple si implicarea mea ar fi presupus o organizare obisnuita si nimic mai mult.

Dar acum lucrurile s-au schimbat (adica le-am schimbat eu) si abordarea actiumii a trebuit sa fie diferita.

Am invitat si ,,pomul laudat’’, ba chiar mai multi ,,pomi’’, ha,ha,ha ! Ma intreb daca ma voi vindeca vreodata de naivitate.

Dar pana la urma lucrurile au iesit bine, chiar foarte bine ! Copii de la Centrul de Pedagogie Curativa din Lupeni au primit rechizite pentru urmatoatele sase luni chiar de Ziua lor si urmeaza sa primeasca si o parte din lemnele de foc necesare pentru sezonul rece .

.Nu stiu daca e mult sau putin dar am certitudinea ca arta mea are valoare si poate ca banii in sine nu spun prea multe, dar ceea ce poti face cu ei este important.       Pentru mine e o mare bucurie ca mi-am indeplinit un vis si ca am simtit sprijinul multor oameni, cunoscuti sau pe care nu-i cunosc in mod direct.

Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine si astept cu nerabdare parerea ta despre articol.

Te imbratisez cu drag,

Mirela

PS. Fotografia este  realizata la  Centrul  de Pedagogie Curativa din Lupeni, iar in ea apare  d-na  directoare  Maria  Chiosa ,d-l  director  Gheorghe  Pavel (care  a  facut  si  transportul  rechizitelor  de  la  Bucuresti) si  eu.

Leave a Reply