Unde gasim Fericirea (I) ?

fata__si__ursuletul

De cand ne nastem plecam intr-o cursa care nu se va sfarsi decat odata cu ultima noastra suflare, o cursa in care fiecare , in felul sau cauta Fericirea. Unii mai bine echipati pentru drum , altii mai putin norocosi , dar toti gata de start.

Pana la urma ce e fericirea?

Inteleptii spun ca fericirea ar trebui sa fie starea normala a oamenilor, perceputa ca o traire constanta , permanenta si fireasca in bucurie, in armonie, frumusete si adevar.

De cele mai multe ori insa fericirea este confundata cu placerea.

Placerea este doar reactia noastra la diversi stimuli exteriori : fiinte ,evenimente , obiecte din jurul nostru.

Dorinta ne sopteste de fiecare data : ,,Incearca acum sa obtii acest lucru prin orice mijloc si apoi vei fi fericit’’ .Noi credem si facem tot posibilul sa-l obtinem. Suntem nefericiti pentru ca acel lucru este inca atat de departe de noi. Daca nu-l obtinem vom suferi. Dar chiar daca il obtinem, nu vom fi pe deplin fericiti niciodata pentru ca dorinta va gasi imediat alceva , mai tentant sa ne propuna ca scop, ea fiind ca o groapa fara fund pe care nimic si nimeni nu o va unple vreodata..

Cata vreme dorinta si frica ne vor domina mintea nu vom fi niciodata fericiti .

,,Suntem ceea ce gandim si ceea ce mancam’’ spun inteleptii.

Gandurile noastre se datoreaza sugestiilor, impulsurilor care vin din exterior, ele fiind produse de oameni, de circumstante, de mediu si ne influenteaza mai mult sau mai putin in functie de gradul mai mare sau mai mic de receptivitate specific finite noastre si care este specific nivelului nostru de constiinta. La comanda gandurilor rele puternice, predominante corpul se scufunda repede in boala, nefericire, egoism si descompunere. La comanda gandurilor bune, intense, iubitoare, vesele si incarcate de frumusete, intrretinute in mod perseverent, corpul devine plin de tinerete, fericire si frumusete.

Gandurile ipohondrice, bolnavicioase se vor exprima mai devreme sau mai tarziu intr-un corp bolnavicios. Oamenii care traiesc cuprinsi de teama de boala se imbolnavesc cel mai usor. Proverbul romanesc spune : ,,De ceea ce ti-e frica nu scapi’’.

Gandurile de rautate, gelozie, ura, suspiciune rautacioasa, descurajare, priveaza corpul de sanatate si de gratia lui, facandu-l sa rezoneze cu energii subtile rele, chinuitoare, dizarmonioase.

Un chip hidos, urat, buhait, acru, nu apare niciodata din intamplare, este rezultatul gandurilor rele, urate, acre.Ridurile care brazdeaza fata si o desfigureaza sunt cel mai adesea urmele nesabuintei , patimii si mandriei.

Uneori se intampla sa intalnim o femeie in varsta, care sa aiba un chip luminos ca al unei femei tinere, el oglindind dispozitia psihica placuta, luminoasa, evoluata, fericita, elevata a acesteia. Dar din pacatae intalnim si oameni imbatraniti ,,inainte de vreme’’, doar din cauza rautatii si a necumpatarii lor.

Corpul fizic este un instrument complex, delicat care raspunde fidel la gandurile cu care este impregnat, iar obiceiurile inradacinate in gandire vor produce propriul lor efect, bun sau rau, asupra corpului fizic .

In articolul viitor vei vedea ca gasim fericirea acolo unde ne asteptam cel mai putin . Pe curand !

Te imbtatisez cu drag, Mirela

 

 

 

Leave a Reply