Unde gasim Fericirea (II) ?

fata__si__ursuletul

    Spuneam in prima parte ca suntem si ceea ce mancam. Ce legatura are mancarea cu fericirea ? Are indirect, pentru ca este cea care determina starea de sanatate si suntem fericiti doar daca suntem sanatosi. Dar oare invers este valabila afirmatia? In mod sigur,da.

Abuzurile alimentare, hrana cu continut necorespunzator, alcoolul, tutunul, toate la un moment dat isi vor arata efectele, efecte care nu ne vor face deloc fericiti. Dar despre acest subiect atat de important voi scrie un articol special .

Oare Fericirea = Iubire ?

Ceea ce e sigur este faptul ca fericirea nu poate exista in afara iubirii.

Si iar am ajuns la Iubire (vei zice).

Iubirea dintre un barbat si o femeie poate oare sa asigure fericirea pe termen nelimitat ? Se pare ca nu prea poate. Oare de ce?

Sa consideram ca fiecare dintre noi are un rezervor pe care il umple cu fericire ! Cum poate fi acest rezervor umplut si de unde ?

Unii iubesc lectura, altii sportul, altii drumetiile la munte, altii pictura, sau meseria pe care o au, unora le place sa cante, sau sa danseze, sau merga la spectacole, sa iasa cu prietenii, etc.

Toate aceste activitati sunt surse de fericire pentru ca IUBIM sa facem aceste lucruri si suntem fericiti atunci cand le facem. Dar sa nu uitam relatia de cuplu care poate fi o sursa pentru rezervorul nostru de fericire.

Ce se intampla cand cei doi se indragostesc ? In 99% din cazuri (parca ar fi vorba de o boala ) cei doi sau cel putin unul, renunta la sursele de unde poate sa-si umple rezervorul de fericire si crede ca aceasta relatie va fi singura sursa de care vor avea nevoie pana la adanci batraneti.

De  exemplu :ea nu mai iese cu fetele ,,Pentru ca e ceva serios! ‘’, nu mai citeste pentru ca asteapta cu neliniste sa sune telefonul, iar daca nu suna ,vai ce tragedie!!!

El nu mai iese cu baietii pentru ca ea e geloasa. Nu mai are timp pentru drumetii pentru ca vrea sa fie mai mult cu ea, iar ei nu-i place la munte si vor merge la mare.

Fiecare asteapta ca celalalt sa-l faca fericit. Fiecare isi umple rezervorul din rezervorul celuilalt. ,, Traiesc doar prin tine, fara tine nu sunt nimic, ma sufoc fara tine !’’ Va suna cunoscut ?

Dar ce se intampla cu un rezervor din care se tot ia fara sa se mai puna la loc ? Final se va goli.

O prietena imi spunea ca-si doreste un barbat care sa o iubeasca si care sa aiba grija de ea. Eu i-am zis ca probabil si el va dori acelasi lucru. Intrebarea e : daca amindoi doresc sa li se aduca luna de pe cer, cine va aduce totusi luna?

Deci se golesc rezervoarele si gata cu fericirea, cele doua ,,capuse’’(partenerii de cuplu) vor deveni slabe si nemultumite. Vor incepe reprosurile si fiecare va considera ca celalalt este de vina pentru lipsa fericirii. Apoi o vor lua de la inceput cu altcineva pentru a deveni pentru un timp o ,,capusa’’ grasa si fericita.

Care e solutia?

Dupa ce ne indragostim sa ne umplem rezervoarele de fericire din toate sursele pe care le foloseam inainte de asta. Fiecare avand propriile pasiuni va continua sa se imbogateasca cu iubire, fara a-l face total responsabil pe celalalt de starea lui de fericire.

Intr-o relatie trebuie spatiu sufficient care sa permita dezvoltarea celor doi din toate punctele de vedere. Daca sadim doi copaci unul langa altul cu tulpinile aproape lipite, cum vor creste ei?

Kahil Gibran , celebrul scriitor libanez, spunea in cartea sa ,,Profetul’’, ca intr-o relatie de cuplu cei doi ar trebui sa fie ca stalpii care sustin ceva valoros, niciodata unul langa celalalt.

Unde e gresala ? Ea vine foarte de demult si se repeta mereu. Pentru noi din copilarie , unde ne era prezentata suprema ferire in povestile cu printi si zane care se casatoreau si traiau fericiti pana la adanci batraneti . De la parintii nostrii , din traditii, etc . De la scoala, unde se predau multe dar psihologie , nu !

Nu vreau sa ma intelegeti gresit , relatia de cuplu poate sa ne ofere foarte multa fericire , uneori chiar pe termen lung , dar numai daca nu asteptam totul de la ea, daca o lasam sa respire, daca nu o sufocam cu asteptari absurde.

E minunat sa fi indragostit, dar pana la Iubire e cale lunga. Iubirea inseamna atractie, admiratie, apreciere, sustinere, etc.

Nu exista suferinta din iubire, exista doar suferinta din ignoranta. Daca am fi educati sa fim noi insine, am vedea ca relatia de cuplu poate asigura maximum 10 % din necesarul de fericire, restul putand fi luat din alte surse si am putea descoperii ca fericirea e peste tot in jurul nostru si asteapta doar sa ne identificam cu ea. Atunci pentru ce atata suferinta cand cuplul are probleme ?

Pentru 10% ? Merita ? Unii se arunca in fata trenului, altii se otravesc, etc. Iti vine sa razi? E de ras, te cred si eu!

Solutia? Dezvolta-ti permanent pasiunile, sporeste-ti valoarea si fericirea te va insotii mereu oriunde vei fi.

Astept opiniile tale , m-ar bucura sa discutam pe marginea acestui subiect foarte important.

Data viitoate o sa-ti prezint povestea adevarata unei femei care a trecut prin multe etape ale evolutiei si care azi e ffff fericita.

Te imbratisez cu drag,

Mirela

 

 

 

 

2 thoughts on “Unde gasim Fericirea (II) ?

Leave a Reply