MARIA – de la lacrimi la zambet

imagesCAB5YYCK

,,O cheama Maria.

Am cunoscut-o cu multi ani in urma, acasa la o prietena comuna.

Am ajuns in casa prietenei mele intr-un moment nepotrivit, pentru ca cele doua femei vorbeau, iar Maria avea ochii plini de lacrimi. S-au oprit la venirea mea si mi-am dat seama ca subiectul discutiei era foarte intim . M-am simtit putin stanjenita, dar m-au asigurat ca au incheiat ce aveau de vorbit .

Am privit-o indelung, pe Maria, desi situatia nu era cea mai buna pentru asa ceva, dar nu-mi puteam lua ochii de la ea.

Avea o puritate, o inocenta combinata cu multa feminitate si o tristete dincolo de deznadejde.

Ochii de un verde intens, umbriti de gene lungi erau cei mai tristi ochi pe care i-am vazut vreodata. Un ten curat, delicat, iar fata ii era incadrata de zuluvi rebeli. M-am intrebat ce varsta putea sa aiba, dar mi-a fost greu sa-mi dau seama. Am realizat in cele din urma, ca nu era important in cazul ei, atunci cand un zambet minunat i-a luminat fata umezita de lacrimi.

Avea ceva eteric desi era foarte bine cladita, cu forme frumos reliefate, senzuala si angelica, o combinatie care ma uimea.

Eram curioasa sa aflu de ce plangea, ce necazuri putea sa aiba o astfel de femeie .Dupa plecarea ei prietena mea mi-a spus doar ca trece prin momente grele pentru ca ii lipseste increderea in sine.

Am ramas uimita, cum daca unei femei ca ea ii lipseste increderea in sine ce se fac ceilalti, nu-mi venea sa cred !

Prietena mea mi-a spus ca daca nu esti constient de darurile pe care ti le da Dumnezeu, e ca si cum nu le-ai avea. E ca atunci cand un om are o suma mare de bani in buzunar, de care nu stie si el se crede sarac. Asa e si cu Maria , ea e poate cea mai bogata fiinta din lume, dar nu e constienta de asta si va suferi multa vreme, pana cand se va trezi.

– Maria e o regina, dar se comporta ca o sclava ! mi-a spus prietena mea, fara menajamente. Am fost foarte surprinsa sa aud acest lucru, un moment chiar am crezut ca prietena mea era putin invidioasa pe aceasta femeie .Dar ea era foarte inteleapta, lucru pe care l-am admirat mereu , deci nu putea fi vorba de invidie, ci era un adevar dureros.

Tebuie sa recunosc ca curiozitatea mea era fara margini, voiam sa aflu ce s-a petrecut  in viata Mariei, iar destinul a facut ca sa aflu nu peste multa vreme multe lucruri despre Maria, chiar de la ea.”

Acesta  este  primul  capitol  al  cartii  la  care  tocmai  am  inceput  sa  lucrez,  cu  titlul  ,,MARIA- de  la  lacrimi  la  zambet”!

Ti  l-am  oferit  cu  toata  dragostea, te  imbratisez  cu drag,

Mirela

One thought on “MARIA – de la lacrimi la zambet

  1. Maria, Maria …
    Succes, un început bun pentru a ne stârni curiozitatea.
    Cu greu cred va învăţa Maria să se iubească aşa cum este. Cred de fapt că Maria este perfectă, însă cu ochii minţii acoperiţi de o ceaţă iluzorie, densă şi stăruitoare.
    Sunt curioasă să văd ce anume va declanşa iubirea şi căldura interioară care va risipii ceaţa inexistentă!

Leave a Reply